Om oss

Välkommen till Veterinärer utan gränser – Sverige!

 

Föreningen Veterinärer utan gränser – Sverige (VSF-Sverige – Vétérinaires Sans Frontières – Sverige) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening, som baseras på individuellt medlemskap.

Föreningen skall arbeta för stöd till veterinärmedicinsk verksamhet i hela världen. Veterinärer utan gränser är neutral och helt opartisk i sitt arbete och kräver att få utöva sin verksamhet i fullständig frihet. Alla som är intresserade av att i någon form arbeta med veterinärmedicinska frågor ur ett globalt perspektiv är välkomna som medlemmar oavsett utbildning och yrke.

Organisationen grundades 2010 med syfte att med svensk veterinärmedicin som grund, hjälpa djur och människor i världen, främst i utsatta områden. Organisationen har förutom arbetet med att stötta minröjning med hjälp av minhundar i Kambodja och Irak, genomfört kastrations- och vaccinationsinsatser i Malawi, Zambia och Tanzania samt genomfört utbildningsinsatser och byggt skoltoaletter i Zambia. Organisationen fokuserar på seriösa och långsiktiga projekt.

Design och webbsida av Zenap