VAD VI GÖR

VSF – Sverige stödjer och samarbetar med flera olika projekt och aktiviteter. Klicka på varje projekt för att läsa mer. Följ oss gärna på Facebook för de senaste uppdateringarna! 

Animal Welfare Advocates Association (AWAA) - Gambia

Organisationen AWAA är baserad i Gambia och arbetar för att förbättra djurvälfärden i landet genom utbildningsinsatser riktade mot djurägare

Lilongwe Society for the Protection and Care of Animals (LSPCA) - Malawi

Organisationen LSPCA verkar i Lilongwe, Malawi, och driver flera aktiviteter för att öka djurvälfärden i området, bland annat genom kastrations- och vaccinationskampanjer, djursjukvård och utbildning av djurägare

Meru Animal Welfare Organisation (MAWO) - Tanzania

MAWO i Tanzania erbjuder bland annat djursjukvård, utbildning samt rabiesvaccinationer genom sitt så kallade “Boma to boma”-projekt. I sina kampanjer fokuserar MAWO främst på hundar och åsnor.

Model Livestock Advancement Foundation (MLAF) - Bangladesh

Projektet inriktar sig på att öka kvinnors status i samhället genom att de utbildas i getskötsel och därigenom förbättras även getternas välfärd.

TASAVO, Newcastle Disease Vaccination Project - Tanzania

I detta projekt utbildas bönder i flera områden i Tanzania i hur de vaccinerar och skyddar sina höns från Newcastle Disease (ND).

RESOLVE, Tembo - pilipili - Tanzania

RESOLVE arbetar för att minska konflikter mellan människor och elefanter i Tanzania.

Vaccinate for Africa (V4A)

Vaccinate for Africa är en kampanj som riktar sig till veterinärer/veterinärkliniker och har till syfte att samla in medel till våra projekt där vi tillsammans med lokala samarbetspartners arbetar för att utrota rabies.

Stöd till Ukraina

VSF – Sverige vill på olika sätt bidra med stöd till Ukraina och ser över såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar för att kunna bistå organisationer som arbetar för att hjälpa djur, djurhållare och veterinärer, både på plats och de som flytt.

SOVANDE PROJEKT

Organisationerna nedan har VSF – Sverige tidigare arbetat med, men för tillfället är stödet vilande. Organisationerna är fortfarande aktiva och stöd kan åter bli aktuellt i framtiden.

Zambezi Working Donkey Project (ZWDP) - Zambia

ZWDP i sydvästra Zambia är ett nystartat projekt som arbetar för förbättrad välfärd för åsnor.

Maun Animal Welfare Society (MAWS) - Botswana

MAWS arbetar för förbättrad djurvälfärd samt för att skydda utrotningshotade vilda djur i och omkring Okavangodeltat i Botswana.

Zambian Association for Sustainable Projects (ZASP) - Zambia

ZASP arbetar för att genom utbildning och olika utvecklingsprojekt skapa förutsättningar för människor att ta sig ur fattigdom. VSF-Sverige bidrar till utbildning som ska förbättra djurhälsan i ZASP:s verksamhetsområde.

Zambezi Animal Welfare Society (ZAWS) - Zambia

ZAWS i sydvästra Zambia arbetar för förbättrad djurvälfärd genom utbildningsinsatser, vård och rehabilitering samt kastrationer- och vaccinationer av hundar och katter.

Engagera dig

Brinner du för en god djurvälfärd i andra länder? Kanske har du färdigheter och kontakter som kan hjälpa oss i vårt arbete? Tveka inte att höra av dig till oss och berätta om dina tankar. Det finns inga krav på att tillhöra en viss yrkeskategori för att vara med och bidra till VSF – Sveriges arbete!
Kontakta oss via info@vsf-sverige.org.