Stöd till UKRAINA

Veterinärer utan gränser – Sverige vill på olika sätt bidra med stöd till Ukraina och ser över såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar för att kunna bistå organisationer som arbetar för att hjälpa djur, djurhållare och veterinärer, både på plats och de som flytt.

VSF – Sverige kommer förmedla pengar till organisationer i och omkring Ukraina. Genom VSF – International får vi också information om hur våra systerorganisationer arbetar runtom i Europa för att hjälpa, på så sätt kan vi också bidra till deras arbete.

Gensvaret har varit stort och stöd har fördelats till olika organisationer som hjälper djur och deras ägare i och omkring Ukraina med exempelvis veterinärvård, rabiesvaccinationer, foder och evakuering från krigszoner till säkrare områden. Vi följer situationen i landet löpande, och utreder kontinuerligt möjligheten att också stödja andra organisationer. Exempelvis letar vi nu med ljus och lykta efter organisationer som hjälper lantbrukets djur. 

Vill du skänka en summa till djuren i Ukraina och de som befinner sig på flykt från landet? Swisha valfri summa till nummer 1234803987, eller betala till Bankgiro 695-9803. Märk betalningen med Ukraina.

Tack för ditt stöd!

Vill ni har mer information kan ni kontakta oss via info@vsf-sverige.org

Ersättning för veterinärvård för ukrainska flyktningar
Ukrainska flyktningar kan få hjälp med viss ersättning för veterinärvård genom ett program kallat Vets For Ukrainian Pets Care program. Det har lanserats av Federation of Veterinarians of Europe (FVE) och European Federation of Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA) tillsammans med Humane Society International Care. 

Läs mer här om hur det fungerar https://apply.vetsforukraine.com/how-it-works/ 

Har du möjlighet att upplåta ditt hem för en ukrainsk veterinär med familj?

Vets for Ukraine är ett nätverk som bland annat arbetar med att hjälpa veterinärkollegor och deras familjer att få tillfälligt boende i andra länder. Veterinärkollegor inom Vets for Ukraine har nu organiserat detta även i Sverige.
Du hittar en länk till deras anmälningsformulär här.
 
Har du frågor är du välkommen att kontakta gruppen via Andrea Holmström på email: andrea.holmstrom@vxa.se

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.