Vaccinate for Africa (V4A)

 

Vaccinate for Africa är en kampanj som riktar sig till veterinärer/veterinärkliniker och har till syfte att samla in medel till våra projekt där vi tillsammans med lokala samarbetspartners arbetar för att utrota rabies. I detta arbete ingår vaccination av framför allt hundar, populationsbegränsande åtgärder såsom kastrationer, samt utbildning av barn och vuxna om hur spridning av rabies kan förhindras.

Rabies skördar ca 59 000 människoliv varje år. Majoriteten av de människor som drabbas bor i fattiga landsbygdsområden och runt hälften av dem som dör är barn. De flesta människor smittas genom bett av sjuka hundar och därför är att minska smittotrycket i hundpopulationen, exempelvis med vaccinationer och kastrationer, nyckelåtgärder för att förhindra rabies hos såväl djur som människor.

Kampanjen genomförs i ett samarbete med VSF International – läs mer här.
Varje medlemsland inom VSF International får själva organisera kampanjen på det sätt som passar dem. I Sverige driver vi kampanjen under en vecka varje vår. För varje patient som vaccineras donerar deltagande klinker minst 25 kr alternativt 5 % av bruttoinkomsten till VSF-Sveriges arbete mot rabies i Afrika.

Klinikerna som deltar syns på vår hemsida och sociala medier, samt så får alla kliniker ett diplom som tack efter kampanjslut.

MSD Animal Health är med oss och stöttar kampanjen med allt kampanjmaterial.

Vaccinate for Africa 2024

 Årets kampanj genomförs 27:e – 31:a maj.
För att se årets deltagare besök vår Facebook!

Nedan kan ni se kliniker som deltagit tidigare år.

Kampanjen Vaccinate for Africa upprepas årligen under maj månad – 2023 körs kampanjen mellan 22:a-26:e maj.
Vill du eller din veterinärklinik vara med?
Kontakta kampanjansvarig på pr.sponsor@vsf-sverige.org.